Lider de partid, în PMAN: Unire, frați români!

Lider de partid, în PMAN: Unire, frați români!

În cadrul Marii Adunări Centenare, desfășurate astăzi în Chișinău, au participat și partidele politice cu membrii și simpatizanții lor, transmite OFICIAL.

Liderii partidelor politice unioniste din țară au venit și ei cu un mesaj pentru moldovenii și românii veniți la eveniment.

Lidera Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, a spus că astăzi suntem mai aproape de aspirația seculară a românilor.

„Acțiunea de astăzi este sprijinită de românii de peste hotare, comunitățile unioniste, pentru a realiza obiectivul sacru. Împreună să luptăm pentru Unire, să știm că Unirea este puterea, că ea e aproape, că numai prin reunire vom face ireversibila soartă a multpătimitului popor. Să fim curajoși, să fim uniți”, a spus Vitalia Pavlicenco.

Liderul Partidului Liberal Reformator (PLR), Ion Hadârcă, a spus că Adunarea de astăzi vine ca o minune în contextul situației din țară.

„Astăzi are loc prima și cea mai mare Adunare consacrată Centenarului Marii Uniri. Acțiune cu brio desfășurată de toți. Unire, frați români! – asta este lozinca care ne domină. Se părea că în condițiile sărăciei și separatismului, a furtului miliardului, dezbinării, nu mai avea să se întâmple minunea, dar ea s-a întâmplat”, a spus Ion Hadârcă.

Fostul Președinte al României și Președintele de Onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), Traian Băsescu, a spus că trebuie de cerut Parlamentelor celor 2 țări Unirea.

„Cerem ca în cel mai scurt timp, în cinstea Centenarului Unirii, să voteze Unirea cele 2 Parlamente. Unii spun că e greu și nu le e rușine, dar acum 100 de ani românilor le-a fost ușor? Le-a fost mai greu, dar au făcut-o. Avem obligația astăzi s-o facem și noi”, a spus Traian Băsescu.

Prim-vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a spus că e timpul să se elimine vama și grănicerii de la Prut.

„Așa cum Berlinul a dat jos zidul care îl despărțea, așa și noi să eliminăm bariera de la Prut. În 1918, Sfatul Țării a votat Unirea. În 1939 ne-au dezbinat și de atunci avem o rană care sângerează. Nu se va prinde niciodată până nu se va face Unirea. Unire, frați români!”, a spus Dorin Chirtoacă.

Deputata Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Maria Ciobanu, a spus că este o rușine că Parlamentul de la Chișinău nu a reușit să organizeze o Adunare solemnă dedicată Centenarului.

„Au mai fost zvâcniri ale demnității naționale, dar aceasta e unică. Trăiesc un sentiment profund de mulțumire pentru acești tineri care au reușit astăzi să ne reunească aici. Vrerea poporului român oricum se va întâmpla, noi ne dorim reunirea. Să fim împreună și să trecem peste toate lucrurile care ne despart”, a spus Maria Ciobanu.

Mihaela Rotari

Share