Marea Adunare Centenară: În aprilie va avea loc marea consultare populară

Marea Adunare Centenară: În aprilie va avea loc marea consultare populară

Sute de moldoveni și români s-au adunat astăzi în centrul Capitalei pentru a participa la Marea Adunare Centenară, transmite OFICIAL.

Evenimentul are loc în contextul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire a R. Moldova cu România din 1918.

Președintele „Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu, a menționat că prin semnarea Declarațiilor de Unire.

„Ne-au mințit până acum autoritățile. Ne-au mințit când ne-au spus că suntem puțini și slabi. 130 de localități au votat Unirea, aproape 20% din toate primăriile RM. Noi, ceilalți, trebuie să mergem mai departe. Cel mai important exercițiu va avea loc la Chișinău la început de aprilie, când vom avea cea mai mare consultare populară privind Unirea”, a spus Anatol Ursu.

Președintele „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, a spus că Basarbia este diamantul demnității românești.

„Astăzi demonstrăm că Basarabia vrea Unire. Avem o datorie sfântă de făcut. Să depunem eforturile necesare să combatem minciunile, frustrările și tot ce înseamnă negativism asupra românilor. Avem datoria ca în Anul Centenar să facem Unirea în Parlament și țară”, a spus Vlad Bilețchi.

Președintele Blocului Unității Naționale (BUN), Ion Leașcenco, a spus că unioniștii sunt curentul majoritar în societate.

„România nu a avut granițe la Prut. Aceste steaguri tricolore aduc un mesaj către toți că RM și Chișinăul își dorește reintegrarea. Acum 3 ani când am creat BUN am fost 20-30 mii. Am încercat să facem apel și către partidele politice, îi avem alături pe acești bravi primari care au făcut deja Unirea”, a spus Ion Leașcenco.

Președintele „Acțiunea 2012”, George Simion, a spus hotarul de la Prut trebuie dat jos.

„Astăzi Dumnezeu este deopotrivă moldovean și român. Trebuie să fim foarte tari astăzi, să rupem sârma ghimpată de la Prut. Azi îi avem pe toți împreună care și-au dat mâna”, a spus George Simion.

În cadrul Adunării de astăzi va fi votată Proclamația Marii Adunări Centenare.

 

Mihaela Rotari

Share