Lege nouă cu privire la statutul mun. Chișinău. Ce propun socialiștii

Lege nouă cu privire la statutul mun. Chișinău. Ce propun socialiștii

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va aproba, în noul Legislativ, o nouă lege cu privire la statutul mun. Chișinău. Despre aceasta a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatul la funcția de deputat pe circumscripția uninominală nr. 28, Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM.

După cum informează OFICIAL, Vlad Batrîncea a declarat că noua lege cu privire la statutului mun. Chișinău va fi o prioritate în noul Parlament.

„Conform acestei noi legi, municipiul se va dezvolta în toți anii următori. Noua lege va prevedea ca municipiul să fie condus doar de un primar ales de cetățeni. Noua lege va întoarce atribuțiile Consiliului Municipal, iar Primarul va avea doar  atribuțiile executive. Noua lege va prevedea foarte clar numirea în funcții, atribuțiile de serviciu, începând cu arhitect-șef și terminând cu pretorii de sector. Cu noua lege o să facem ordine în capitală, o să punem punct acestor istorii de corupție, înstrăinări de terenuri. De asemenea, va intra în vigoare legea, care a fost anterior dezbătută în Parlament, să fie formate 5 primării și Consilii sectoriale. Astfel, ca fiecare sector să aibă conducerea sa. În noul legislativ, va fi aprobat noul Plan general al mun. Chișinău și de dezvoltare a sectoarelor, inclusiv Râșcani”, a precizat Batrîncea.

Andriana Cheptine   

Share