Miza a trei concurenți electorali în alegerile parlamentare

Miza a trei concurenți electorali în alegerile parlamentare

Trei concurenți electorali au prezentat, în cadrul dezbaterilor organizate de agenția de presă IPN, care este miza lor electorală, transmite OFICIAL.

La dezbateri au participat candidatul Blocului ACUM, Alexandru Slusari, candidatul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Elena Bodnarenco și candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Bogdan Țîrdea.

„Miza acestui scrutin este prevenirea catastrofei social-economice și demografice a R. Moldova. Trebuie să facem tot posibilul să oprim exodul populației, precum și să salvăm parcursul european. Dacă Blocul ACUM nu preia guvernarea, ne așteaptă „Calea a IV-a” sau coaliția între PSRM și PDM ceea ce înseamnă aceeași cale. Noi, în cadrul Blocului, am consolidat o echipă frumoasă a oamenilor, majoritatea dintre care nu au fost la guvernare, nu au participat la scheme corupte, din profesioniști, din diplomație, agricultură, experți în domenii care împreună pot asigura o guvernare responsabilă și bună pentru popor”, a spus Alexandru Slusari.

„În aceste alegeri se va decide problema existenței R. Moldova în calitate de stat independent. Astăzi, situația este catastrofală în toate sferele de activitate. Rezolvarea acestor probleme este eliminarea mafiei de la guvernare, în capul mesei să fie Legea, dar și omul. PCRM are experiența necesară a unei conduceri bune. Nici o guvernare nu poate să se laude cu cifrele atinse de PCRM în anii guvernării sale. PCRM este singurul partid care poate să realizeze punctele din programul său electoral”,a spus Elena Bodnarenco.

„Noi suntem într-un colaps economic, politic și social. Acest lucru se datorează în primul rând PDM. Suntem un stat capturat de oligarhi, din aceste considerente aceste alegeri sunt fundamentale. Ne va permite să oprim colapsul social, exodul oamenilor, etc. Considerăm că anume PSRM poate redresa situația: suntem partid de opoziție, am înaintat mai multe moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Filat, Filip, am cerut demisia procurorilor, am elaborat Hotărârea în Parlament cu privire la statul capturat. Suntem unica alternativă a acestei guvernări. Avem un program total diferit față de oponenții noștri, suntem contra optimizărilor, pledăm pentru statalitate, integrare euroasiatică, contra NATO, vom stopa reformele și privatizările care se produc acum, vom face acest lucru pentru că avem o echipă care a demonstrat cât s-a aflat la conducerea Ministerului Economiei în 2008 că se poate”, a spus Bogdan Țîrdea.

La dezbatere a fost invitat și un reprezentant al Partidului Democrat, dar agenția nu a primit un răspuns în acest sens.

Cristina Parfeni

Share