Jurnalist: Dodon, din păcate pentru el, nu a învățat lecția prezidențialelor

Jurnalist: Dodon, din păcate pentru el, nu a învățat lecția prezidențialelor

Jurnalistul Vasile Munteanu declară că după ce societatea i-a arătat, prin vot, unde îi este locul, Igor Dodon transmite mesaje destabilizatoare, care prezintă un pericol pentru liniștea și pacea în societate.

„Cetățeanul Dodon, turmentat încă de înfrângerea usturătoare la prezidențiale, dar cu gândul la revanșă și răzbunare, trebuie, pur și simplu, ignorat. A devenit periculos. Presa nu ar trebui să-i promoveze toate tâmpeniile prin care vrea să provoace cetățenii acestui stat, reprezentanți ai diferitor etnii, să lupte între ei. Și nu îmi pomeniți despre libertatea de exprimare. Aceasta din urmă presupune și anumite obligații, responsabilități”, susține jurnalistul.

„Se pare că Dodon este decis să dezbine societatea pe criterii etnice, doar că în scopuri strict politice”- precizează Munteanu. „Nu are el grija minorităților, ci doar a propriilor interese și celor de la Răsărit. Da, e un joc al Rusiei în Republica Moldova, iar Dodon e doar un instrument. Mesajul acestuia este identic cu poziția exprimată de ambasada rusă la Chișinău,dar presa și societatea trebuie să fie mai inteligente ca Dodon și să torpileze acest joc periculos. Haideți să educăm, nu să dezbinăm societatea. Dodon se îndreaptă tot mai mult în zona radicalismului, în speranța că, polarizând societatea, își va reveni politic. Doar că un produs alterat nu mai poate fi reabilitat. Dodon, din păcate pentru el, nu a învățat lecția prezidențialelor, nu a înțeles că oamenii nu sunt atât de naivi precum îi crede, iar promovând ura, minciuna și dezbinarea, nu va obține nimic în afară de un nou șut, doar că, de această dată, lovitura ar putea fi mult mai dureroasă. Igor Dodon a demonstrat că nu este în stare să fie un politician responsabil”, a adăugat Vasile Munteanu.

Doina Secrieru

Share