Deputat PAS: Un nou guvern ar fi mai ineficient decât Guvernul Chicu pe motiv că…

Deputat PAS: Un nou guvern ar fi mai ineficient decât Guvernul Chicu pe motiv că…

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Petru Frunze, susține că un nou guvern ar fi mai ineficient decât Guvernul Chicu pe motiv că Parlamentul Republicii Moldova conduce aproape totul în stat, inclusiv și activitatea Guvernului.

La fel, parlamentarul susține că Igor Dodon își dorește ca Președintele Republicii Moldova să își asume responsabilitatea pentru conducerea statului. „Cum să conduci statul dacă toate legile în parlament vor fi votate de PSRM și Șor și justiția este subordonată lui Dodon și Șor? Vă imaginați ce fel de guvern vom avea atunci când deputații din PSRM și Șor vor vota legi care vor fi obligatorii pentru guvern să le execute. Ei special vor vota legi toxice pentru a compromite activitatea guvernului. Viitorii miniștrii cum vor lupta cu corupția din ministere dacă justiția este controlată de Igor Dodon și Șor? Îți asumi un guvern atunci când este susținut de cel puțin 51 de deputați, nu atunci când peste 70 de deputați vor face tot posibilul să facă mai mult rau activității guvernului”, declară Frunze.

În același timp, el spune că dacă Igor Dodon controlează majoritatea parlamentară de ce ar dori să ofere guvernul altora – „doar pentru a-l controla a demis Guvernul Sandu în anul 2019. Are un plan de la Moscova, să compromită viitorul guvern și să îl demită atunci când dorește. Altfel nu ar da atât din picioare, hai luați guvernul. Dacă va fi votat un guvern care nu va fi susținut de 51 de deputați va fi un guvern temporar și nu va furniza nimic bun societății. Mai bine în primăvara să avem alegeri parlamentare anticipate, ulterior vom avea o majoritate parlamentară care va susține un guvern eficient și vă elibera justiția din mainele lui Dodon și Șor. Nu uitați că Republica Moldova este condusă de 51 deputați și știți cu toții ai cui sunt”, a conchis Petru Frunze.

Mihaela Rotari

Share