Un partid din Moldova își modifică statutul și-ar putea accepta unionismul: „Ar trebui să venim cu un mesaj clar către toți cei care împărtășesc idealul Unirii”

Un partid din Moldova își modifică statutul și-ar putea accepta unionismul: „Ar trebui să venim cu un mesaj clar către toți cei care împărtășesc idealul Unirii”

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) se pregătește de Congresul Extraordinar din septembrie curent și operează modificări la statutul său, astfel este posibilitatea să fi introduse prevederi clare cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România, informează Oficial.

„O astfel de prevedere (n.r. – acceptarea unionismului) ține de Programul politic al partidului, la modificarea căruia lucrăm împreună și pentru care a fost creat și un grup de lucru. Există astfel de discuții, iar dacă analizăm profilul actualilor membri de partid, majoritatea acestora se declară unioniști.

Eu sunt absolut de acord cu colegul meu Gheorghe Răileanu, partidul ar trebui să vină cu un mesaj clar către toți cei care împărtășesc idealul Unirii. Cu atât mai mult că, deputații, primarii și mulți dintre membrii noștri au făcut mai mult pentru Unire decât cei care doar au declarat că și-o doresc pe parcursul anilor, inclusiv din unele formațiuni declarate unioniste, dar care au folosit acest deziderat în interes propriu”, a declarat Alexandru Bujorean, vicepreședintele PLDM, într-un interviu pentru www.oficial.md.

De asemenea, el a precizat că faptul dat „este o competență exclusivă a Congresului partidului și delegații urmează să se expună asupra acesteia”.

Amintim că, recent, în cadrul unei emisiuni de la 10TV, primarul de Cimișlia, Gheorghe Răilean, a spus că toate partidele care își declară opțiunea de integrare europeană ar trebui să fie unioniste. „Eu nu pot înțelege niciun eurointegraționist care ar respinge unirea cu România. Înseamnă că nu este sincer când spune că este pentru integrare europeană. Un adept al integrării europene nu poate fi anti-unirea cu România”, a menționat Gheorghe Răilean.

Mihaela Conovali

Share