Voturile pentru proiectele depuse de cetățeni spre finanțare prin intermediul bugetării participative – aprobate

Voturile pentru proiectele depuse de cetățeni spre finanțare prin intermediul bugetării participative – aprobate

Echipa de lucru pentru Bugetul Civil Chișinău a aprobat rezultatele votării pentru proiectele depuse de cetățeni spre finanțare prin intermediul bugetării participative, transmite Oficial.

Proiectele aprobate vor fi transmite Consiliului Municipal Chișinău (CMC) spre aprobare.

Perioada de votare repetată a fost între 16 iulie – 2 august, iar timp de o săptămână au fost numărate voturile pentru toate cele 42 de proiecte.

Prezent la ședință, consilierul socialist Petru Burduja a menționat că, dacă sunt careva carențe, trebuie rezolvate, în contextul nemulțumirii participanților la ședință față de procesul de votare, unde s-a depistat că de pe un IP se poate de votat de mai multe ori.

Bugetul total pentru implementarea proiectelor este de 3 mln. de lei.

Dintre cele 17 de proiecte mici, cele mai multe voturi au fost acordate proiectului „Amenajarea curții Liceului Teoretic „Minerva””. Dintre cele 24 de proiecte mari, cele mai multe voturi au fost acordate proiectului „Modernizarea unui teren de sport la Liceul „Dante Aligheri””.

Membrii echipei au propus ca proiectele să fie implementate pe rând – unul mare, altul mic, până la epuizarea resurselor financiare.

Lista proiectelor o puteți accesa aici.

Doina Secrieru

Share