Irina Vlah a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia

Irina Vlah a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, s-a întâlnit cu  Gürol Sökmensüer, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, transmite OFICIAL, cu referire la un comunicat.

La începutul întâlnirii au fost discutate evoluția situației pandemice în Moldova și în lume și progresul campaniei de vaccinare. De asemenea, s-a făcut un schimb de opinii cu privire la dezvoltarea proceselor economice în contextul crizei din sectorul energetic și a restricțiilor sanitare.

Ulterior, s-a vorbit despre implementarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii socio-economice a Găgăuziei cu sprijinul conducerii Turciei și personal al Domnului Recep Erdogan, Președintele Republicii Turcia.

La Comrat a început construcția Colegiului Industrial, care va deveni o fabrică de ingineri și specialiști în domeniul IT.

În etapa finală se află construcția unui complex sportiv multifuncțional în Comrat, proiectat pentru 5.000 de locuri și care respectă standardele internaționale.

„Am remarcat și vom repeta că Turcia este principalul investitor în dezvoltarea socială și economică a Găgăuziei. Găgăuzia și Moldova în ansamblu nu dispun de resurse suficiente pentru dezvoltare în ritmul necesar pentru a opri fluxul de oameni și a determina creșterea natalității. Mulțumim Turciei și în special, Domnului Președinte Erdogan pentru atitudinea atentă față de Găgăuzia. E necesar să găsim soluții și pentru alte probleme acute, cum ar fi crearea infrastructurii pentru colectarea, sortarea și reciclarea deșeurilor menajere și creșterea suprafeței pădurilor – și nici în aceste zone nu vom putea face față singuri. Vă asigurăm că sprijinul Dumneavoastră este o investiție eficientă în dezvoltarea Găgăuziei”, a menționat Irina Vlah.

Share