Ion Ceban: Pentru majoritate în CMC e nevoie de 26 de mandate. Propun să facem o coaliție cu Blocul ACUM

Ion Ceban: Pentru majoritate în CMC e nevoie de 26 de mandate. Propun să facem o coaliție cu Blocul ACUM

Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la șefia capitalei, a lansat o ofertă pentru cei care formează noua componență a Consiliului Municipal Chișinău. Totodată, a propus Blocului ACUM să formeze o coaliție cu PSRM la nivel municipal, informează OFICIAL.

Ceban a mulțumit tuturor celor care l-au votat în turul I și în turul II a spus că va fi și mai activ. Voi comunica mai intens, voi merge în localități și voi discuta cu oamenii și-i voi convinge să mă voteze în turul II. Unele localități m-au surprins, spre exemplu – Colonița, unde am luat un rezultat extraordinar și eu, și primarul localității, și consilierii. Eu am un plan și program concret, am o echipă extraordinară și voi merge să conving pe fiecare să mă voteze. Oamenii s-au săturat de vorbe goale, de discuții politice și vor rezultate”, a declarat el.

Totodată, Ceban a spus că PSRM a obținut 22 de mandate din 51 în CMC, iar Blocul ACUM – 19. „Pentru majoritate e nevoie de 26 de mandate. Propun să facem o coaliție cu Blocul ACUM. Dacă ajung primar, sunt gata să numesc doi din patru viceprimari de la Blocul ACUM, din 5 pretori – 2 de la Bloc. În această coaliție, pentru o balanță de puteri, sunt gata să ofer Blocului funcția de președinte al CMC”, a enumerat politicianul.

Potențialul primar a spus că el va colabora cu fiecare consilier municipal, cu excepția celor cu probleme de integritate.

„Voi schimba organigrama și voi propune un nou departament de planificare urbană și vreau să fie condus de Victor Chironda, care se pricepe cel mai bine la asta. Avem multe proiecte cu România, propun domnului Țîcu sau echipei sale să preia conducerea unui nou departament privind relațiile bilaterale”, a declarat candidatul.

De asemenea, Ceban a spus că în activitatea de primar se va concentra pe câteva priorități: finalizarea tuturor documentelor importante – concepția de dezvoltare durabilă, planul general urbanistic, planul general de mobilitate urbană; finalizarea tuturor lucrărilor, concepției de reabilitatea a fondului locativ, de dezvoltare a suburbiilor, dar și lupta cu corupția va fi printre prioritățile de bază.

Cristina Gurez

Share