Maia Sandu: Cu siguranță, procesul electoral nu a fost ideal

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că, de această dată am avut altfel de alegeri, informează OFICIAL.

„Față de modul în care se organizau acestea în timpul regimului Plahotniuc: oamenii nu au venit siliți la vot, cetățenii nu au fost plătiți, șantajați, amenințați să voteze într-un anume fel, au lipsit autobuzele pline cu oameni aduși organizat din regiunea transnistreană, instituțiile publice nu au fost folosite de către politicieni în campanie, existența numărului mare de candidați, fapt care vorbește despre caracterul liber al alegerilor, lipsa cazurilor de violență, aproape că nu au existat încercări de corupere a electoratului”, a comunicat Premierul, pe o rețea de socializare.

În același timp, Sandu s-a referit și la unele lacune. „Cu siguranță, procesul electoral nu a fost ideal și vom munci pentru a remedia erorile depistate acum: vom discuta despre modificarea legii cu privire la numărul necesar de semnături pentru candidații în cursa electorală, a procedurii de verificare a listelor cu semnături, despre ajustarea legislației pe contestații, precum și analiza cadrului normativ cu privire la menținerea panourilor stradale în zilele tăcerii, ne vom asigura că Consiliul Audiovizualului devine o instituție independentă care împiedică și sancționează orice formă de manipulare, propagandă și intoxicare a populației. Democrația veritabilă se construiește în timp și aceste alegeri au demonstrat că mergem pe drumul cel bun”, a adăugat Premierul Sandu.

Mihaela Conovali

Share