Ion Ceban, după vizitele în trei capitale: Am solicitat suportul specialiștilor din diferite domenii pentru dezvoltarea planului urbanistic general

Ion Ceban, după vizitele în trei capitale: Am solicitat suportul specialiștilor din diferite domenii pentru dezvoltarea planului urbanistic general

În ultimele 4 zile, șeful fracțiunii consilierilor socialiști din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, candidat pentru funcția de Primar General al Capitalei, a avut mai multe întrevederi cu primarii a trei orașe și reprezentanți ai administrației locale, direcțiilor și structurilor primăriilor, informează Oficial.

Ion Ceban a avut întrevedere cu primarul orașului Budapesta, cu care a discutat mai multe subiecte ce țin de infrastructură, obiecte sociale, dar și semnarea unui Acord de colaborare între Primării.

„La toate întrevederile pe care le-am avut am solicitat suportul specialiștilor din diferite domenii pentru dezvoltarea planului urbanistic general. Oamenii sunt gata să ne ajute. Vrem ca într-un an de zile să ne încadrăm ca profesioniștii lor să ne ofere asistență și să evalueze greșelile. De asemenea, am vorbit despre organizarea și funcționarea transportului public, dar și organizarea parcărilor, sistemul de colectare și reciclare a deșeurilor, etc.”, a spus Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

O altă vizită Ion Ceban a avut la Minsk. „Am rămas profund impresionat. Am reușit să merg și prin instituțiile sociale. Toate sunt dotate cu tehnică performantă. Este o capitală care vine din spațiul CSI, dar oamenii se dezvoltă. În cel mai scurt timp un grup de specialiști va merge în vizită de lucru pe filiera gospodăriei locativ-comunale și a transportului public”, a mai menționat Ion Ceban.

A treia Capitală vizitată a fost Baku. „Chiar dacă sunt percepții că sunt resurse, în primul rând există regulă. Este un oraș bine dotat cu de toate și bine organizat. Cu ajutorul partenerilor externi putem realiza lucruri frumoase. Am fost plăcut surprins de întrevederile pe care le-am avut, discuțiile și disponibilitatea de a ajuta”, a mai punctat Ion Ceban.

Mihaela Rotari

Share