Ion Ceban a prezentat viziunea privind infrastructura din municipiul Chişinău: „Vom demara trei programe”

Ion Ceban a prezentat viziunea privind infrastructura din municipiul Chişinău: „Vom demara trei programe”

Candidatul socialiștilor la funcția de Primar al mun. Chișinău, Ion Ceban, și-a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, viziunea privind infrastructura din municipiul Chişinău.

Ion Ceban a declarat că, imediat după preluarea funcţiei de Primar general al capitalei, va demara implementarea a trei programe municipale, iniţiate de PSRM – „Curte confortabilă”, „Teren de joacă în fiecare curte” și „Mod de viață sănătos”. În context, a anunțat că, până la sfârşitul anului, astfel de mini proiecte vor fi realizate în 600 curţi de bloc din Chişinău.

„Până în noiembrie 2018, va fi prezentat programul municipal complex de salubrizare şi amenajare a tuturor parcurilor din Chişinău. Vor fi salubrizate şi amenajate în modul corespunzător zonele de recreere din scuarul Catedralei şi grădina publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, vor fi amenajate aleile pietonale centrale din sectoarele Chişinăului. De asemenea, vom duce la bun sfârşit toate lucrările de amenajare a parcului „Valea Morilor” (Lacul Komsomolist) și în Parcul Dendrariu urmează să efectuăm lucrări complexe de amenajare, dar și la „Valea Trandafirilor””, a declarat el, precizând că vor fi reparate și trei havuzuri orăşeneşti din parcuri.

Socialistul a spus că intenționează să introducă institutul de controlori municipali, care vor avea grijă de curăţenie în oraş şi vor aplica amenzi entităţilor ce vor încălca cerinţele în domeniu. „Vom acorda o atenţie deosebită soluţionării problemei animalelor domestice și fără adăpost. La baza soluționării problemei animalelor fără adăpost vom pune două principii: securitatea oamenilor și umanismul. De aceea, vom veni cu mai multe acţiuni”, a mai spus potențialul primar.

Ion Ceban a mai spus că și-a mai propus drept scop să revizuiască toate autorizaţiile şi să demareze verificări repetate a tuturor actelor ce au stat la baza eliberării acestor autorizaţii pentru toate construcţiile unde există conflicte între beneficiarii de construcţii şi locatarii din casele învecinate.

„Ne propunem și reparaţia curentă şi cea capitală a 70 de blocuri, iar lucrările vor cuprinde: reparaţia acoperişurilor, izolarea termică, reparaţia utilităţilor, înlocuirea geamurilor vechi cu geamuri termopan. Timp de un an, 200 de ascensoare din blocurile din Chişinău vor fi modernizate şi înlocuite cu ascensoare moderne, calitative”, a conchis Ceban.

Mihaela Rotari

Share