Igor Dodon s-a învrednicit de un ordin bisericesc în nordul țării

Igor Dodon s-a învrednicit de un ordin bisericesc în nordul țării

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), ieri, s-a aflat la la nordul Moldovei, în raionul Edineț. Acolo, el a primit un ordin bisericesc, informează OFICIAL.

“De dimineață am asistat la liturghia din biserica satului Brătușeni, iar după aceea, împreună cu zeci de preoți și enoriași, am participat la un marș în apărarea credinței și a valorilor noastre tradiționale.

De asemenea, am fost prezent la deschiderea Festivalului de tradiții și cântece pascale. Acest eveniment are loc anual nu doar în Edineț, ci și în multe alte raioane ale țării noastre.

Sunt profund recunoscător pentru distincția bisericească, primită astăzi, pentru susținerea acordată credinței noastre ortodoxe și familiei tradiționale. Mi-a fost înmânată de către arhiepiscopul de Edineț și Briceni, Nicodim”, a relatat politicianul.

Igor Dodon a mai spus că, “ortodoxia și tradițiile noastre sunt fundamentul identității moldovenești. Ele ne unesc, ne fac mai puternici, iar interesul nostru național este să le păstrăm și să le transmitem generațiilor viitoare”.

Share