Ion Ceban, despre semnarea Pactului pentru Europa: Despre acest Pact, MAN a stipulat în programul său politic

Ion Ceban, despre semnarea Pactului pentru Europa: Despre acest Pact, MAN a stipulat în programul său politic

Mișcarea Alternativă Națională (MAN) este unul dintre cele 13 partide care au semnat ieri Pactul pentru Europa. În context, liderul formațiunii, Ion Ceban a spus că MAN crede „cu fermitate în viitorul țării noastre”, informează OFICIAL.

Potrivit politicianului, „calea Republicii Moldova este ireversibilă, iar responsabilitatea de a acționa și de a ne implica revine fiecăruia dintre noi, ca cetățeni. Nu putea fi altfel, deoarece Partidul MAN este cel care își îndeplinește propriile promisiuni”.

„Despre semnarea unui astfel de Pact, similar celui de la Snagov, care ar uni partidele să pledeze pentru acest deziderat, Partidul Mișcarea Alternativa Națională a stipulat în Programul Politic al Partidului.  Despre această acțiune am propus public și ne bucurăm că am ajuns să fie semnat, deși toți avem poziții politice diferite și fiecare are viziunile sale cu privire la cât de repede putem mișca lucrurile.

Partidul MAN a declarat de la bun început că pledează în continuare ca integrarea europeană să fie idee națională a Republicii Moldova și nu a unui partid sau altul, folosită în interese personale și înguste. Este important ca acest deziderat să unească pe viitor toți cetățenii țării și să acționăm doar în interesele oamenilor și ale statului Republica Moldova”, a mai spus Ion Ceban.

Liderul MAN a menționat că, pactul acesta „nu implică susținerea vreunui partid sau candidat din partea MAN. Este un angajament pentru idealul integrării europene, care necesită eforturi considerabile pentru a fi realizat”.

„Există încă multe provocări de depășit, iar dorința noastră este de a accelera procesele pentru aderarea țării la Uniunea Europeană. Dar, repet, nu în detrimentul cetățenilor și statului Republica Moldova.

Noi putem și am demonstrat că putem crea Europa acasă la noi, cu implicarea fiecăruia!”, a subliniat Ion Ceban.

Share