Igor Dodon l-a invitat pe noul Premier al Armeniei în RM

Igor Dodon l-a invitat pe noul Premier al Armeniei în RM

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a comunicat că, în cadrul ședinței Consiliului Economic Eurasiatic Suprem, a făcut cunoștință cu noul Prim-ministru al Republicii Armenia, Nikol Pașinyan, informează Oficial.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, în cursul dialogului, a menționat dezvoltarea dinamică a relațiilor bilaterale – printre altele, a vorbit despre prima vizită oficială în istorie a Președintelui Republicii Moldova în Armenia, ce a avut loc în noiembrie 2017.

„La rîndul lui, domnul Pașinyan a confirmat intenția delegației armene de a susține acordarea Republicii Moldova a statutului de observator pe lîngă Uniunea Economică Eurasiatică. Am vorbit și despre relațiile amicale între popoarele noastre și despre rolul remarcabil al armenilor în istoria și cultura Moldovei de-a lungul secolelor. În final am confirmat participarea mea la Summit-ul Francofoniei care va avea loc în octombrie și va fi consacrat aniversării a 2800 de ani ai orașului Erevan. De asemenea, l-am invitat pe domnul Pașinyan să viziteze Moldova”, a scris Dodon.

Doina Secrieru

Share