Igor Dodon intenționează să invite liderii PSRM, PD și ACUM – la dialog

Igor Dodon intenționează să invite liderii PSRM, PD și ACUM – la dialog

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger, s-a referit la situația politică din Republica Moldova, dar și la acțiunile care urmează a fi întreprinse, informează OFICIAL.

În acest fel, Dodon i-a comunicat oficialului că intenționează să se întâlnească cu liderii a trei formațiuni.

„Am vorbit despre situația politică internă din țara noastră care s-a creat după ce Parlamentul de legislatură nouă și-a început activitatea. În acest context, i-am confirmat doamnei Ganninger disponibilitatea de a invita conducătorii a trei formațiuni parlamentare – a Partidului Socialiștilor, Partidului Democrat și a blocului ACUM – pentru a iniția negocieri cu privire la eventualitatea formării unei majorități parlamentare și a Guvernului Republicii Moldova”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare.

Totodată, Dodon a scris că formarea majorității parlamentare „poate dura câteva săptămâni”. „Și eu presupun că, în acest sens, Președintele are un rol foarte important, contribuind la promovarea dialogului. Totodată, am adus exemplul statelor europene, în special, cel al Germaniei, care are o experiență foarte bogată în organizarea negocierilor destul de îndelungate în ce privește formarea coalițiilor parlamentare și crearea unui guvern legitim, funcțional și eficient. Sunt convins că o asemenea experiență este mult mai bună decât crearea unei majorități parlamentare nelegitime, cu participarea „transfugilor””, a adăugat Dodon.

Mihaela Conovali

Share