Guvernul va discuta cu băncile comerciale și le va propune să amâne ratele bancare și plățile pentru creditele ipotecare

Guvernul va discuta cu băncile comerciale și le va propune să amâne ratele bancare și plățile pentru creditele ipotecare

Astăzi va fi convocată ședința Comisiei pentru situații excepționale la 16:30, în cadrul căreia se va discuta despre posibilitatea de a institui în țară starea de urgență. Anunțul a fost făcut de Premierul țării, Ion Chicu, după ședința conducerii de vârf a țării, transmite OFICIAL.

„Vom examina oportunitatea aprobării de către Guvern și să transmitem către Parlament decizia de a institui stare de urgență în țară. Decizia va fi luată în cadrul ședinței, dar deja se creează condiții pentru anunțarea acesteia. Dacă vom decide la ședință că facem acest lucru, imediat convocăm ședința de Guvern, aprobăm decizia și o transmitem Parlamentului”, a spus Ion Chicu.

Premierul a precizat că, în urma acestei pandemii, vor fi afectați antreprenorii, IMM-urile și Guvernul împărtășește îngrijorarea în această privință.

De asemenea, Guvernul va discuta cu băncile comerciale și le va propune să anuleze ratele bancare și plățile pentru creditele ipotecare pentru câteva luni.

Amintim că, în urma deciziei de ieri, transportul aerian a fost complet sistat, la fel și cel feroviar, prin punctele de trecere ale frontierei pot trece doar cetățenii țării și corpul diplomatic, a fost sistat comerțul cu amănuntul, în afară de farmacii, stații peco și magazine cu produse alimentare.

Cristina Parfeni

Share