Fost deputat: Parlamentul este astăzi un periculos cuibușor de nebunii

Fost deputat: Parlamentul este astăzi un periculos cuibușor de nebunii

„Parlamentul nu-și mai aparține, nu este instituția care decide politicile statului, care veghează respectarea legii și verifică dacă Executivul se ține de îndeplinirea programelor de guvernare”, consideră ex-deputatul Valeriu Saharneanu.

Într-o postare pe blogul său, el scrie, că, „cedînd, la mijlocul anului 2014, pîrghiile sale cercurilor oculte oligarhice din afara lui, Parlamentul s-a transformat în 2015 și, iată, deja și în 2016, în principală sursă de destabilizare politică în stat”.

„Din vina lui, Republica Moldova a avut 2/3 din anul calendaristic 2015 Guverne provizorii cu funcții limitate, iar două Guverne cu mandat deplin au fost demise subit. În aceste condiții, din bănci și din rezerva statului a dispărut miliardul de dolari, iar alte miliarde de lei au fost delapidate prin scheme de corupție. În aceste condiții Aeroportul Internațional Chișinău a fost înstrăinat ilegal și aduce beneficii unor structuri oculte. În aceste condiții valuta națională a suferit o gravă pierdere a valorii, înjumătățind salariile, pensiile și generalizînd sărăcia în rîndurile populației. În aceste condiții, Republica Moldova a pierdut nu doar miliardul, își pierde nu doar cetățenii, Republica Moldova pierde viitorul, fiind aruncată de către o mînă de politicieni netrebnici de pe drumul european pe care pornise cu mare speranță”, scrie Valeriu Saharneanu.

În opinia sa, „Parlamentul este astăzi un periculos cuibușor de nebunii, în care voința politică a majorității politicienilor de acolo a devenit  tearfă de astupat gura și ochii poporului”.

Fostul deputat mai crede că „Parlamentul Republicii Moldova, în forma și esența demonstrată de el la 4 ianuarie 2016, este un mare pericol pentru cetățeni, o gravă amenințare la siguranța statului”.

Doina Secrieru

Share