13 persoane aflate în conflict cu legea, reţinute la vamă

13 persoane aflate în conflict cu legea, reţinute la vamă

În rezultatul desfăşurării activităţilor specifice în zona de competenţă, angajaţii Poliției de Frontieră, în perioada 04 – 10 ianuarie 2016, au depistat şi reţinut 55 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– trei persoane au încălcat frontiera de stat;
– 11 persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere;
– 6 persoane documentate pentru uz de fals în actele de călătorie;
– 17 cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 5 persoane au fost documentate pentru tentativa de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat;
– 13 persoane aflate în conflict cu legea și trei unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 297 322 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat 59 795 traversări.

În perioada de referință, 45 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova. Totodată, potrivit datelor deținute, Șapte cetățeni moldoveni au fost neautorizați în Uniunea Europeană, iar patru au fost deportați. În Federația Rusă a fost limitată intrarea pentru 22 de moldoveni, iar alt conațional a fost deportat.

 

Mihaela Rotari

Share