Ex-ministrul Finanțelor a devenit consilier prezindețial! Dodon: Am apreciat public eforturile dumnealui

Ex-ministrul Finanțelor a devenit consilier prezindețial! Dodon: Am apreciat public eforturile dumnealui

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunță despre acordul ex-ministrului Finanțelor, Ion Chicu, de a fi Consilier prezidențial, în urma unei propuneri, informează OFICIAL.

„De mai multe ori am apreciat public eforturile dumnealui menite să sporească eficiența sistemului bugetar-fiscal, bazîndu-mă, inclusiv, pe conlucrarea pe care am avut-o în perioada 2005-2009 în echipă cu Dna Greceanîi. Experiența obținută în acea perioadă, dar și activitatea dlui Chicu în cadrul Băncii Mondiale pe parcursul a mai multor ani, au fost raționamentele pentru care am acceptat fără echivoc numirea sa în decembrie 2018 în funcția de ministru”, a scris Dodon, pe Facebook.

În acest fel, șeful statului a oferit detalii cu privire la propunere.

„Având în vedere experiența pe care o are în aceste domenii, integritatea, dar și necesitatea atragerii specialiștilor notorii în serviciul statului și societății, i-am propus dlui Chicu să accepte funcția de Consilier al Președintelui Republicii Moldova. Lucrurile bune trebuie continuate în țară, iar analiza obiectivă a erorilor și lacunelor trecutului este factorul determinant pentru succes în viitor. Țara are nevoie de profesioniști consacrați, integri și devotați statului Republica Moldova! Mă bucur că dl Chicu a acceptat această propunere”, a scris Președintele.

66697897_3390658707626777_4782362830449934336_n

Mihaela Conovali

Share