Andrei Năstase: Îmi voi prezenta astăzi demisia din funcția de deputat

Andrei Năstase: Îmi voi prezenta astăzi demisia din funcția de deputat

Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, astăzi, își va prezenta cererea de demisie din funcția de deputat, informează OFICIAL.

„Oameni buni, Când le-am cerut cetățenilor din circumscripția 33 să îmi acorde încrederea de a îi reprezenta cu cinste în cel mai înalt for reprezentativ al poporului, m-am angajat să lupt pentru reclădirea în Republica Moldova a democrației și a statului de drept. La data de 8 iunie a.c., Republica Moldova a primit o nouă șansă de la bunul Dumnezeu și de la istorie. Alături de doamna prim-ministru Maia Sandu mi-am asumat probabil cea mai grea povară a unui Guvern din întreaga istorie a tânărului stat Republica Moldova: să redăm oamenilor speranța”, a comunicat Năstase.

„Ceea ce eu m-am angajat pentru cetățenii din circumscripția 33 voi încerca să fac spre binele tuturor cetățenilor din această țară, în calitate de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne”, a scris Năstase, pe Facebook.

Totodată, Năstase și-a reiterat apelul către Procurorul General. „Voi milita așadar pentru justiție, nu pentru justițiarism! Mai avem din păcate niște ultime bastioane ale autoritarismului, niște oameni care nu au înțeles că vremea când Republica Moldova devenise un fel de Coreea de Nord a Europei a apus. Și mă refer aici, bineînțeles, la Procuratura Generală a Republicii Moldova. Fac încă o dată un apel la domnul – dacă îi pot spune așa – Eduard Harunjen să nu mai stea în calea aflării adevărului despre fărădelegile pe care el și stăpânii lui care au dat bir cu fugiții le-au comis, în disprețul legii și al drepturilor omului. Domnule Harunjen, vremea când cetățenii tremurau în fața unor oameni ca dvs. a apus! Vremea când intrați cu bocancii sau cu aparatură de interceptare în viețile oamenilor s-a terminat”, a mai adăugat Năstase.

În acest fel, el a comunicat despre demisia sa. „Astfel, îmi voi prezenta astăzi demisia din funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Această demisie nu înseamnă nicidecum o abdicare de la lupta de partea binelui, a cinstei, dreptății, demnității și adevărului! Această luptă o voi duce oriunde mă voi afla!”, a conchis Năstase.

Mihaela Conovali

Share