Ex-judecătorii CC nu au venit la audierile privind tentativa de puci anticonstituțional! Președintele Comisiei: „Prezența e obligatorie”

Ex-judecătorii CC nu au venit la audierile privind tentativa de puci anticonstituțional! Președintele Comisiei: „Prezența e obligatorie”

Președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale, Mihai Popșoi a anunțat, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că ex-judecătorii CC s-au eschivat de la prezența la aceste audieri, informează OFICIAL.

Mihai Popșoi a anunțat că, cei 6 ex-judecători au trimis o scrisoare prin care își explică lipsa de la audieri.

„Prezența dlor la aceste audieri nu neapărat poate fi interpretată ca răspundere juridică, ori demersul Parlamentului este mai degrabă un demers politic decât judiciar. Menirea e să ofere cetățenilor deplinătatea înțelegerii la ce s-a întâmplat în acea săptămână de foc și cine este responsabil. Prezența este obligatorie, pentru că poporul, așa cum scrie în Constituție, este suveran, iar reprezentanții lor sunt deputații. Ei trebuiau să vină să se prezinte, dacă sunt cetățeni responsabili ai acestei țări și să ofere deplinătatea informațiilor, pe care le dețin, în legătură cu acele evenimente de grea cumpănă pentru țara noastră. Este regretabil, deoarece criza politică, în care ne-am aflat, a fost o încercarea foarte grea pentru societatea RM. Pentru ca asemenea situație să nu se mai întâmple, era de bun simț, ca judecătorii aceștia să se prezinte și să explice cum am ajuns în acea situație”, a conchis Popșoi.

Andriana Cheptine

Share