Dodon, din nou, pe Muntele Athos

Dodon, din nou, pe Muntele Athos

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a anunțat că, acest sfârșit de săptămână îl va petrece în smerenie și rugăciune împreună cu călugării de pe Muntele Athos. 

„Ca in fiecare an in aceasta perioada, ne vom ruga impreuna pentru poporul nostru, pentru o Moldovă care să trăiască în pace și unitate.  Am trecut si trecem prin provocari foarte puternice in acest an, de aceea avem nevoie mai mult ca oricand de binecuvântarea călugărilor pe care urmeaza sa-i întâlnesc la mănăstirile ctitorite de cei mai renumiți voievozi moldoveni. Luna septembrie vine cu noi încercări pentru poporul nostru, incepe scoala in conditii de pandemie, se reiau o serie de alte activitati, avem inca un drum greu de parcurs prin aceasta pandemie care afectează  întreaga lume, de aceea va îndemn pe toti cei care puteti sa petreceți aceste zile de sărbătoare in liniște sufleteasca și rugaciune, sa transmiteti gânduri bune către apropiați, către țară, să ne cultivăm încrederea că vom trece cu bine și de aceste vremuri complicate. P.S. Le transmit un gând bun și celor care se află în opoziție politică față de mine și dacă vor încerca sa faca si din asta un motiv de lupta electorala cu presedintele, le recomand sa nu-si ia macar păcatul acesta pe cap, au destule. Le doresc și lor, și nouă tuturor cumpătare și bune intenții în relațiile cu ceilalți. P.S.S. Foto din arhiva de pe Sf. Munte Athos:

– cu drapelul de lupta a lui Stefan cel Mare și Sfint, pe care Voievodul Moldovei l-a adus in dar in anul 1502 Mănăstirei Zografu (Ζωγράφου).

– cu călugării de la Mănăstirea Vatopedu (Βατοπαιδίου)”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Share