Încă un candidat la prezidențiale

Încă un candidat la prezidențiale

Președintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi a declarat că merge în alegerile prezidențiale pentru a învinge, pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate și a eradica sistemul sistemul mafioților și corupților. 

Despre participarea sa în scrutinul prezidențial Usatîi a anunțat la conferința de presă, organizată la Bălți, la 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova.

„Peste două luni în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale. Cu regret, această funcție, în loc să fie un simbol al statului cum este în țările în care președinții lucrează pentru popor, la noi a devenit simbol al corupției și consolidării sistemului mafiot. Peste două luni va trebui să dăm un răspuns – dorim să menținem acest sistem, sau suntem gata să începem transformarea țării noastre într-un stat normal, în care instituțiile de stat activează pentru popor, dar nu pentru un singur om, pe nume Igor Dodon. Oamenii înțeleg că acest sistem nu poate fi reparat. El trebuie distrus din temelie, iar cei care astăzi îl susțin – băgați la pușcărie”, a declarat Usatîi.

El a menționat că este gata nu doar să declare război sitemului banditesc și corupt, dar să-l nimicească.

Renato Usatîi a mai spus că una dintre bubele Moldovei este că hoții rămân nepedepsiți. Chiar dacă guvernările se schimbau una după alta, nici una nu a băgat după gratii miniștrii, deputații sau alți demnitari care au furat și au plecat.

Totodată Usatîi a menționat că lupta cu corupția și cu mafia de la guvernare nu este scopul principal, ci doar un mijloc de a ajunge la acel scop, de a oferi tuturor cetățenilor bunăstare, de a rezolva problemele din economie, învățământ, sănătate și din agricultură”.

Cristina Pendea

Share