Dinu Plîngău: Sergiu Gaibu a tăinuit informații din biografia sa… Trebuie să vină cu explicații

Dinu Plîngău: Sergiu Gaibu a tăinuit informații din biografia sa… Trebuie să vină cu explicații

Dinu Plîngău, președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA), astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că remanierile guvernamentale trebuie făcute cât mai rapid, or, Republica Moldova se află într-o criză economică fără precedent, având cea mai mare rată a inflației din Europa, informează OFICIAL.

„Aceste lucruri pot fi date pe seama unor chestiuni obiective, dar putem constata și ineficiența mai multor miniștri responsabili de blocul economic. Este o lipsă totală de strategie despre cum trebuie să funcționeze instituțiile statului și economia țării. Noi am vorbit și am solicitat de mai multe ori, am atenționat societatea și guvernarea că e nevoie de remanieri – să fie demiși miniștrii care nu-și fac treaba. Și aceste remanieri trebuie făcute cât mai rapid”, a spus el.

Totodată, politicianul a spus că ministrul Economiei trebuie să plece și a comunicat că Platforma DA a intrat în posesia unor documente care arată că Sergiu Gaibu a tăinuit o parte din informația despre el.

„Există o ordonanță a Procuraturii Anticorupție în care se spune că, în perioada când era director executiv al unei bănci comerciale, 2010-2013, a avut calitatea de bănuit pentru spălare de bani. E vorba de spălarea unei sume de peste 4 milioane de lei. De asemenea, în acea perioadă – 583 300 lei au fost transferate pe contul unui cetățean, în ianuarie 2012, care a extras suma în numerar și a pus-o ulterior pe cardul lui Sergiu Gaibu”, a menționat Dinu Plîngău, precizând că dosarul penal a fost clasat mai târziu.

Președintele Platformei DA a spus că Sergiu Gaibu e obligat să vină cu explicații în fața Guvernului și opiniei publice pe acest caz.

De asemenea, fostul deputat a informat că Platforma mai are și alte acte ce arată că firma care aparține ministrului Gaibu – „Prospero Comerț SRL”, a beneficiat de un grant de la ODIMM în sumă de 200 000 lei, însă, conform prevederilor legale, aceasta nu era eligibilă.

„Mă adresez guvernării – remanierile guvernamentale trebuie făcute cât mai rapid”, a subliniat el.

Share