Deputat român: Scenariul de la prezidențiale se poate repeta în alegerile din Chișinău

Deputat român: Scenariul de la prezidențiale se poate repeta în alegerile din Chișinău

Președintele Executiv al Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, deputat român, a anunțat că alegerile în municipiul Chișinău nu s-au încheiat, iar lupta continuă, informează Oficial.

Eugen Tomac l-a felicitat pe colegul său, Constantin Codreanu, pentru efortul uriaș pe care l-a depus în această campanie electorală.

„O competiție grea, în care a intrat foarte târziu și pe care a dus-o demn, fără să atace și fără să facă compromisuri. O bătălie plină de provocări, pe care a dus-o cu instrumente modeste, alături de câțiva oameni inimoși! Pe lângă rezultatul spectaculos obținut de Andrei Năstase, Chișinăul a mai câștigat ceva important: un nou lider politic, și acela este Constantin Codreanu. Electoratul unionist are în jurul cui să se organizeze la viitoarele confruntări politice, pentru a consolida și a face mai credibil mesajul de Unire a R. Moldova cu România! Este clar că cetățenii din Chișinău au vrut, la aceste anticipate, să-l sancționeze pe Plahotniuc pentru haosul și teroarea care bântuie R. Moldova. De aceea, au votat împotriva oligarhiei. Unioniștilor din Chișinău, care au votat pentru Codreanu, trebuie să le mulțumim. Au dat o șansă unui nou vector politic de care R. Moldova are nevoie. Echipelor de la PUN și PLR care au muncit onest, de asemenea, le aduc sincere mulțumiri”, a precizat Tomac.

Eugen Tomac a mai spus că, pentru turul doi, unde scenariul de la prezidențiale se poate repeta, toată lumea, inclusiv unioniștii convinși, trebuie să iasă la vot și să-l susțină, fără rezerve, pe Andrei Năstase. „Nici nu mai e nevoie de explicații sau interpretări. Votul este clar: împotriva Rusiei, împotriva aranjamentelor dintre Dodon și Plahotniuc. În turul doi, cu cât prezența va fi mai mare, cu atât șansele candidatului proeuropean sunt mai mari. Niciun pas înapoi, doar înainte. Chișinăul nu trebuie să ajungă în mâna Rusiei!”, a conchis Tomac.

Doina Secrieru

Share