Democrații vor depune plângeri la PG privind uzurparea puterii de stat de către PSRM-ACUM

Democrații vor depune plângeri la PG privind uzurparea puterii de stat de către PSRM-ACUM

Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova (PDM) a comunicat astăzi că va depune sesizări către instituțiile internaționale privind fraudarea alegerilor locale, dar și sesizări și plângeri la Procuratura Generală (PG) cu fapte probate pe regimul de guvernare privind uzurparea puterii de stat în perioada 8-15 iunie și referitor la mai multe ilegalități, abuz și exces de putere, informează OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, democrații au afirmat că plângerile vor fi o importantă provocare pentru PG, dar ei nu se vor implica în acest proces. „Spre deosebire de cei de la guvernare, nu ne vom expune public și nu ne vom pronunța înaintea organelor de drept”, se spune în declarația PDM.

Totodată, deputații au spus că, cauza penală deschisă pentru uzurparea puterii de stat nu este altceva decât un dosar politic, prin care guvernarea PSRM-ACUM distrage atenția cetățenilor de la problemele reale – salarii, pensii etc.

De asemenea, democrații au venit cu un mesaj pentru primari, colegii de partid și cetățeni, având în vedere abuzurile la care sunt supuși exponenții PD: „Aveți încredere în modul cum noi vom acționa pe viitor! Nimeni nu ne poate intimida! Suntem puternici și vom rămâne uniți”.

Cristina Gurez

Share