Andrei Năstase, despre „o tradiție ilegală” din cadrul Poliției de Frontieră: „Nu va mai fi tolerat”

Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Andrei Năstase, în cadrul unui briefing de presă – susținut la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, a vorbit despre o tradiție ilegală din interiorul inspectoratului, informează OFICIAL.

„În cadrul unei investigații, desfășurată pe interior – precum și a dialogului cu polițiștii de frontieră din sub diviziunile regionale, s-a atestat existența unei tradiții ilegale și lipsite de moralitate, fundamentate pe amenințarea personalului cu aplicarea sancțiunilor disciplinare pentru neconformare la indicații ilegale, cum ar fi concedierea din serviciu, retrogradarea în funcție, transferurile arbitrare și altele. Au fost acumulate probe concludente, care demonstrează că mai mulți factori de decizie din cadrul Poliției de Frontieră au aprobat sau tolerat desfășurarea anchetelor de serviciu și aplicarea sancțiunilor disciplinare polițiștilor de frontieră, care au deținut funcții de șefi de sectoare. Toate acestea, pentru ca, ulterior, în aceste funcții, să fie numite persoane loiale conducerii direcțiilor regionale. Așa ceva nu va mai fi tolerat”, a declarat Năstase.

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, s-a referit la activitatea sa din cadrul instituției. „Duminică se face o lună de zile de când am venit în această funcție. A fost o lună deloc ușoară, în care am încercat împreună cu echipa să analizăm sub toate aspectele activitatea operațională a instituției pe care am onoarea să o conduc. Din start, am pus accent pe oameni”, a conchis Vasiloi.

Mihaela Conovali

Share