Declarație: PDM a fost și este formațiunea care poate garanta caracterul ireversibil de integrare europeană

Declarație: PDM a fost și este formațiunea care poate garanta caracterul ireversibil de integrare europeană

Ultimii trei candidați electorali – Partidul Democrat din Moldova (PDM), Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa-Надежда” și Partidul Unității Naționale (PUN), au prezentat ofertele electorale pentru alegerile parlamentare în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, transmite OFICIAL.

Reprezentantul PUN, Alexei Paluță a punctat că România Mare pentru cetățeni nu va fi o gură de aer, dar o pernă de aer.

„Cetățenii Republicii Moldova cunosc foarte bine ce s-a întâmplat între 1991-2021. Schimbările pe parcursul anilor a demonstrat că R. Moldova nu face față. Rețeta nu poate fi modificată. Toate problemele pot fi rezolvate doar în cadrul României Mari”, a spus Alexei Paluța.

Liderul Mișcării Profesioniștilor Speranța „Nadejda”, Andrei Donică a spus că își dorește oprirea genocidului.

„Sloganul și insigna este și ideea cu ce vrem să ne ocupăm în politică. Nu vrem polemici între partide, noi avem doar un scop: să stopăm genocidul. Da, nu există genocidul cela care era în sec. XX, dar dacă unui pensionar îi dai o pensie de 2 mii lei, copiii nu beneficiază de indemnizații, aceasta este o formă a genocidului. Noi nu doar propunem, dar vrem să organizăm 100 mii cereri de judecată pentru CEDO pentru a garanta cetățenilor ceea ce scrie în Constituție”, a spus Andrei Donică.

Reprezentantul PDM, Alexandru Cauia, a menționat că PDM vrea o „Moldovă Atfel”.

„Obiectivul prioritar rămâne a fi asigurarea bunăstării cetățenilor, măsuri pe care le-am reușit parțial între 2016-2019. Credem că trebuie să asigurăm bunăstarea tuturor cetățenilor. Pandemia ne-a impus să aducem în prim-plan domeniul sănătății. Ritmul de creștere a salariilor medicilor trebuie să se mențină. Un alt domeniu este educația. Am reușit să generăm un ritm de creștere a salariilor și aceste priorități trebuie să primeze. Nu este de neglijat nici domeniul securității și cel al infrastructurii. Pe domeniul de politică externă, PDM a fost și este formațiunea care poate garanta caracterul ireversibil de integrare europeană”,  a spus Alexandru Cauia.

Aceasta a fost ultima dezbatere electorală a IPN.

Cristina Parfeni

Share