Decizie comună. Un fost candidat la parlamentare, propus la șefia capitalei

Decizie comună. Un fost candidat la parlamentare, propus la șefia capitalei

Președintele Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat că, un grup de intelectuali, oameni de creație, de cultură, academicieni, militari, dar și lideri politici, a adoptat decizia de a înainta un candidat comun, unic, de dreapta, la alegerile Primarului General al mun. Chișinău, informează OFICIAL.

Vasile Costiuc a blamat guvernarea actuală ca fiind nereprezentativă, în special a atras atenția asupra faptului că Blocul ACUM și-a îngropat parcursul politic prin semnarea acordului cu PSRM.

„Ne dorim un candidat care să nu stârnească animozități, controverse în societate, care să poată fi susținut de o bună parte a societății și care să fie propulsat în turul II al competiției electorale pentru mun. Chișinău. Este nevoie de un candidat care să aducă demnitatea politică a românilor din Basarabia, a unui om moral integru, profesionist, cu experiență de viață și nu în ultimul rând un bun român”, a precizat Costiuc.

Potrivit lui, candidatul înaintat de către mediul academic al intelectualilor este Boris Volosatîi, profesor de istorie și deținător al titlului de doctor în științe. „N-a fost niciodată într-o guvernare, n-a fost niciodată membru de partid, are o carieră ireproșabilă și are experiență de treizeci de ani în calitate de manager al unei instituții, un om de prim rang, de primă calitate, care poate fi susținut de toți”, a punctat el.

Vasile Costiuc a mai menționat că, mediul academic este deschis către orice candidatură care să întrunească aceste calități și,dacă nu vor fi alte candidaturi, vor depune actele necesare pentru înregistrarea lui Boris Volosatîi. „Suntem pe ultima sută de metri. E ultima șansă de a scoate un candidat care să-l bată pe candidatul lui Kozak, deoarece pericolul preluării de către Kozak a Chișinăului este mare, capitala a rămas ultimul bastion nepreluat și astăzi trebuie salvată capitala, iar ulterior țara”, a mai spus Costiuc.

Amintim că, la 24 februarie curent, Boris Volosatîi a candidat la funcția de deputat în circumscripția nr.33.

Gabriela Țăranu/stagiară

Share