Cum motivează Ana Revenco sporurile salariale pentru angajații MAI

Cum motivează Ana Revenco sporurile salariale pentru angajații MAI

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, antrenați direct în procesul de gestionare a fluxului de refugiați, precum şi în asigurarea ordinii şi securităţii publice în starea de urgență, vor primi sporuri de compensare pentru munca prestată, în lunile aprilie-iunie 2022, informează OFICIAL. 

Reieșind din calculul de forțe umane implicate direct în gesionarea fuxului migrațional, se va acorda sporul salarial, pe diferite categorii de implicare, de la 50 la sută din salariul de bază, în limita cadrului legal prevăzut de CSE.

Potrivit ministrului de interne, Ana Revenco, aceasta este o soluție temporară, dar un suport vital angajaților MAI.

„Cunosc că avem o problemă în cadrul sistemului, legată de nivelul de salarizare. Am promis că vom lupta împreună cu echipa de la MAI pentru a rezolva această problemă treptat.Astăzi mai avem un succes, temporar, dar atât de necesar în această perioadă plină de provocări și de suprasolicitare în domeniul securității.

La solicitarea și motivația insistentă a echipei de la MAI, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, au fost alocate mijloace financiare adiționale, pentru susținerea eforturilor depuse de către angajații MAI, în condiții de risc sporit, ca urmare a crizei refugiaților generată de războiul din Ucraina.

Mulțumesc colegilor pentru dedicație și rezistență la muncă suprasolicitantă”, spune Ana Revenco.

Share