Cum ar putea benzina și motorina să coste cu 6-7 lei mai puțin

Cum ar putea benzina și motorina să coste cu 6-7 lei mai puțin

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a venit cu un set de măsuri ce vor permite micșorarea prețului la combustibil, informează OFICIAL.

Deputatul BCS, Vlad Batrîncea a spus că, proiectul propus va permite reducerea cu 50% a cotei accizelor pentru anul curent, cât și aplicarea scutirii de TVA pentru anul curent.

„Reducerea cu 50% a cotei accizelor va constitui o micșorare de 1,50 de bani pentru un litru de motorină și de 3,54 de bani pentru un litru de benzină. Aplicarea scutirii de TVA va permite micșorarea cu 4,50 bani pentru un litru de motorină și 4,62 bani pentru un litru de benzină”, a declarat Batrîncea, în cadrul unei conferințe de presă.

Parlamentarul a spus că, aceste măsuri au fost consultate cu mediul de afaceri din Moldova și vor permite micșorarea cu circa 6-7 lei pentru un litru de benzină și motorină.

„Acest proiect este unul responsabil și nu avem ca scop să creăm probleme la colectarea banilor în buget. Acest set de măsuri, în primul rând, în afară de impactul social, va avea un efect pozitiv pentru fiecare persoană. Este o măsură importantă pentru cei din agricultură, va avea un impact de stimulare pentru mediul de afaceri, produsele autohtone, va oferi un preț mai atractiv și va permite menținerea locurilor de muncă”, a mai spus deputatul.

Totodată, el a solicitat Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe să includă acest proiect pe ordinea de zi și să vină cu rapoarte în plenul Parlamentului, astfel încât să fie propus la vot.

Cristina Jicol

Share