Președintele Estoniei: Puteți miza pe asistența noastră

Președintele Estoniei: Puteți miza pe asistența noastră

Președintele Estoniei, Alar Karis a declarat că se află astăzi la Chișinău pentru a-și exprima sprijinul pentru sprijinul european al Republicii Moldova, informează OFICIAL.

„Estonia – fiind, de asemenea o țară mica, înțelege foarte bine provocările cu care vă ciocniți, mai ales în aceste timpuri complicate în regiune. Moldova a demonstrate că are inimă generoasă, în pofida tuturor dificultăților”, a menționat el, cu referire la gestionarea fluxului de refugiați, în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu Președintele Maia Sandu.

Oficialul a menționat că Estonia a oferit 100 000 de euro pentru a atenua impactul crizei refugiaților, va dona autobuze pentru transportarea refugiaților și vaccinuri Janssen, în contextul crizei COVID-19.

„Moldova este parte a familiei europene și nimeni nu pune la îndoială acest lucru. Experiența Estoniei demonstrează că e un parcurs dificil cu multe reforme de implementat. Puteți miza pe asistența noastră. Dorim ca Moldova să devină un stat al Uniunii Europene cu drepturi depline și vom acorda orice ajutor va fi necesar”, a spus Alar Karis.

Președintele Maia Sandu a subliniat că Estonia a sprijinit mereu parcursul și aspirațiile noastre europene.

„Vă mulțumim și mizăm și de această dată pe susținerea dumneavoastră”, a declarat oficialul.

Șeful statului a remarcat că Moldova și Estonia pe parcursul a 30 de ani a avut o cooperare bună.

„Dorim să extindem această cooperare și-n alte domenii, precum digitalizare, securitate informațională, economie verde”, a mai spus Maia Sandu.

Cristina Gurez

 

Share