Cu cine va face coaliție PD după alegeri? Candu: „Ca și viziune sunt reprezentanții blocului ACUM”

Cu cine va face coaliție PD după alegeri? Candu: „Ca și viziune sunt reprezentanții blocului ACUM”

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ședința Biroului permanent al Parlamentului, a comunicat despre procedura de demitere a Președintelui Republicii Moldova, probabilitatea unei coaliții a Partidului Democrat cu un alt partid după alegerile parlamentare, dar și despre ultima ședință a Parlamentului din 2018, informează Oficial.

„Vineri, 14 decembrie, se va încheia sesiunea de toamnă a Parlamentului. Vineri îl vom invita și pe Prim-ministrul cu echipa sa – cu un raport. Vom reveni la începutul lunii februarie, mai ales dacă vor fi urgențe. Vom încerca să nu ne regăsim în Parlament atunci prea des, odată cu campania electorală”, a precizat Candu.

Totodată, el s-a referit la posibilitatea unei coaliții, după parlamentare, cu un partid politic. „Singurii parteneri, pe care îi văd eu ca și viziune, sunt reprezentanții blocului ACUM. Cel puțin, ei pretind că sunt proeuropeni, așa cum suntem și noi. Nu văd cum am putea încheia un parteneriat cu PSRM, care sunt cu totul opuși”, a declarat el.

Prin urmare, Candu a mai comunicat și despre procedura de demitere a șefului statului. „Probabil, paharul se umple de răbdare, și nu doar politic, dar și în ceea ce ține de tolerarea unor încălcări a Constituției. În același timp, să nu uităm că noi ne apropiem de un proces electoral – alegerile parlamentare, iar procedura de demitere a președintelui presupune organizarea unui referendum național. Juridic nu cred că putem organiza un referendum pentru demisia președintelui”, a conchis Candu.

Mihaela Conovali

Share