Urmare a dezbaterilor electorale, Năstase urmează să achite despăgubiri de 1 leu lui Ceban

Andrei Năstase urmează să achite 1 leu drept despăgubire morală lui Ion Ceban. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Chișinău cu sediul Centru, informează Oficial.

Candidații la funcția de primar al municipiului Chișinău au participat, la 10 mai 2018, la dezbaterile „Eu vreau să fiu primar” de la Pro TV. În cadrul emisiunii, Andrei Năstase a declarat că socialiștii din Consiliul municipal Chișinău au votat, în 2016, pentru înstrăinarea unor terenuri din Chișinău.

Judecătoria a constatat că informația este defăimătoare și, astfel, Năstase este obligat să achite 1 leu drept daune morale și, în decurs de 15 zile, în cadrul unei conferințe de presă, să-și retragă acuzațiile în adresa socialiștilor.

Ion Ceban, urmare a deciziei Judecătoriei, a menționat, într-o postare pe Facebook: „Am solicitat un leu pentru a arăta prețul acestor cuvinte – Andrei Năstase. Repet, fracțiunea socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău nu a votat niciun proiect cu privire la repartizarea funciară în aproape 4 ani și a developat majoritatea schemelor în acest sens. Sute. Noi am pledat și insistăm pe licitații publice nu doar în acest domeniu”.

De menționat că, decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău.

Doina Secrieru

Share