Un ex-Ambasador lansează emisiune: „Un astfel de proiect nu a fost încă în televiziunea moldovenească”

Un ex-Ambasador lansează emisiune: „Un astfel de proiect nu a fost încă în televiziunea moldovenească”

Jurnalistul Andrei Popov, Președintele Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS), lansează sâmbătă, ora 19.00, la postul TV 8, proiectul special „Diplomația Populară: de la Marea Neagră la Marea Baltică”, informează Oficial.

Potrivit paginii oficiale a emisiunii, „Diplomația Populară cu Andrei Popov” are nouă serii.

„Vor fi nouă serii de câte 60 de minute, din 6 țări, sute de întâlniri, zeci de povești umane, aventuri, încercări neașteptate, emoții, 6 mii de kilometri la volanul unei mașini Lada de 30 de ani – toate acestea în noul proiect  „Diplomația populară”: de la Marea Neagră la Marea Baltică”. Filmările au avut loc în regim real, bazat pe întâlniri aleatorii și povestiri despre oameni obișnuiți, pe care Andrei Popov i-a întâlnit pe drum. Pe unii îi unii îi conducea ca însoțitori. Alții l-au invitat să-i viziteze sau chiar i-au oferit adăpost peste noapte. Toate dialogurile și comentariile sunt improvizație completă. Totul se întâmplă spontan și prin urmare este extrem de natural și organic! Un astfel de proiect nu a fost încă în televiziunea moldovenească. Urmăriți primul episod pe 15 decembrie, la ora 19:00, și convingeți-vă singuri! Promitem – nu veți regreta!”, se spune pe pagina oficială a emisiunii.

De menționat că, Andrei Popov este un diplomat, jurnalist și activist civic din Republica Moldova, e președintele Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS) și co-autorul emisiunii săptămânale Boțan+Popov. Este fost ambasador al Republicii Moldova în Austria prin cumul și în Slovacia, fost viceministru de Externe (2009-2013) și fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Doina Secrieru

Share