Comisia juridică a Parlamentului a discutat despre lustrația în administrația statului

Comisia juridică a Parlamentului a discutat despre lustrația în administrația statului

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea a prezentat deciziile Comisiei de astăzi, transmite OFICIAL.

Deputatul a menționat despre numirea în funcții de judecător și în funcții administrative la Curtea Supremă de Justiției.

„Urmare a concursurilor care au avut loc, au fost propuse candidaturile unor judecători. Ceea ce ține de funcțiile administrative de vicepreședinți ai CSJ, în Colegiul civil, comercial, contencios administrativ și în Colegiul penal, au fost propuse rapoarte pozitive în privința doamnei Tamara Chișca-Doneva și Nadejda Toma.

Ceea ce ține de numirea în calitate de judecători, s-a dat Raport pozitiv în privința doamnei Oxana Robu. Judecătorul CSJ, Anatolie Minciuna a trecut de concursul CSM, iar Comisia, prin 7 abțineri, nu a luat nicio decizie și s-a propus ca subiectul să fie ulterior dezbătut. Nu s-a luat nicio decizie în privința domnului Nicolae Șova, fiind la latitudinea plenului Parlamentului decizia. Prin vot favorabil a Comisiei s-a decis numirea la CSJ a domnului Ghenadie Manole. Doamna Aliona Miron, urmare a unor scrisori parvenite din partea a trei membri CSM, Comisia a decis să trimită documentele ca CSM să clarifice situația”, a spus Vasile Bolea.

De asemenea, deputatul a menționat că, în cadrul Comisiei s-a discutat și subiectul privind lustrația în administrațiile statului. Comisia nu a luat nicio decizie, subiectul urmează a fi dezbătut în Parlament.

Totodată, va fi creată și o Comisie specială care va organiza concursul privind alegerea Avocatului Poporului.

Cristina Parfeni

Share