„Aceasta este prima recuperare de mijloace extrase anterior din țară”, spune Maia Sandu, după întrevederea cu un Ambasador

„Aceasta este prima recuperare de mijloace extrase anterior din țară”, spune Maia Sandu, după întrevederea cu un Ambasador

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, astăzi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în țara noastră, Steven Mark Fisher. Șeful statului spune că i-a mulțumit oficialului pentru solidaritatea manifestată de Guvernul britanic în această perioadă grea, dar și pentru sprijinul acordat Republicii Moldova de-a lungul anilor, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, un subiect central al discuției – spune președintele țării – a fost decizia autorităților de la Londra de a restitui Republicii Moldova fondurile reținute pe conturile bancare ale cetățeanului moldovean Luca Filat – circa 11,26 milioane de lei.

„Mi-am exprimat recunoștința pentru această decizie și am discutat despre necesitatea creării unui mecanism eficient și transparent prin care fondurile recuperate să fie utilizate în proiecte care să aducă beneficii cetățenilor”, notează Sandu, pe o rețea socială.

La fel, șeful statului declară că, aceasta este prima recuperare de mijloace extrase anterior din țară și care vor reveni acasă – „ceea ce confirmă necesitatea de a conlucra în continuare cu Guvernul britanic, precum și cu guvernele altor state, așa încât să putem recupera pentru cetățenii noștri banii câștigați ilegal în Republica Moldova, dar folosiți în alte țări”, adaugă Maia Sandu.

„Domnul Ambasador Fisher m-a asigurat de susținerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pentru procesele democratice și consolidarea instituțiilor din țara noastră. Mi-am exprimat încrederea că intensificarea cooperării bilaterale moldo-britanice va conduce la creșterea inițiativelor economice, sociale și culturale”, a mai precizat Maia Sandu.

Mihaela Conovali

Share