Deputat: În contextul social-politic în care ne aflăm orice numire în funcție va trezi suspiciuni și reacții destul de controversate

Deputat: În contextul social-politic în care ne aflăm orice numire în funcție va trezi suspiciuni și reacții destul de controversate

Deputatul Fracțiunii Platforma DA, Dinu Plîngău a declarat că astăzi a avut loc ședința Comisiei juridice numiri și imunități, în cadrul căreia s-au examinat proiectele de hotărâre privind numirea în funcția de judecători la Curtea Supremă de Justiție, informează OFICIAL.

„Nu este prima încercare de a numi judecători la Curtea Supremă de Justiție. De mai multe ori, la solicitarea Fracțiunii Platformei DA acest proces a fost amânat din mai multe motive. Astăzi, în cadrul ședinței am solicitat în calitate de membru al Comisiei juridice numiri și imunități să fie amânat procesul și am invocat mai multe motive. Am spus că justiția trebuie să fie una credibilă. În contextul social-politic în care ne aflăm orice numire în funcție va trezi suspiciuni și reacții destul de controversate. Am solicitat să fie amânat procesul”, a declarat deputatul, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, el a menționat că ședința a început greșit pentru că nu a fost una publică, doar cu înregistrări protocolare. „Ședința în care se examina un subiect atât de important trebuia să fie publică, cu înregistrare, în care acest proces să fie văzut de toți cetățenii Republicii Moldova”, a precizat Plîngău.

El a mai spus că nu a vrut până în ultimul moment să participe la această ședință pentru că a presupus rezultatul final.

„Proiectele de hotărâri urmează să fie examinate la ședința plenară, respectiv opțiunea Platformei Demnitate și Adevăr este ca mâine în cadrul ședinței plenare să nu fie examinate aceste proiecte de hotărâri de numire în funcția de judecători la Curtea Supremă de Justiție. Vom solicita ca procesul să fie amânat. Justiția trebuie să fie înfăptuită. Nu poți până la nesfârșit să stai fără judecători, dar acest proces implică o maximă responsabilitate și procesul nu trebuie să fie supus nici unui fel de acuzații de orice natură”, a spus deputatul.

Cristina Jicol

Share