Coaliția de guvernare a aprobat decizii și priorități pentru perioada următoare

Coaliția de guvernare a aprobat decizii și priorități pentru perioada următoare

Consiliul Coaliției de guvernare s-a întrunit, astăzi, în ședință, la sediul Partidului Democrat din Moldova. Anunțul a fost făcut de Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, informează Oficial.

Andrian Candu a declarat că s-au discutat mai multe chestiuni.

„Discuțiile s-au axat și pe prioritățile Legislativului și Executivului în această perioadă, cu suportul politic al majorității parlamentare.

„S-au trecut în revistă, dar și pe agendă, prioritățile. Una ar fi intenția de a veni cu o nouă lege a salarizării, deoarece există un decalaj mare între diferite categorii de angajați, inclusiv la stat. Guvernul, foarte curând, va veni cu o propunere, inițial pe platforma majorități parlamentare, iar – ulterior în Parlament, în ceea ce ține de o nouă lege a salarizării. La fel s-a discutat despre importanța de a reuși în timp să aprobăm cele trei bugete pentru anul 2019. De asemenea, intensificarea cât mai rapidă, pregătirea finală a legii privind comerțul interior, în așa fel încât să aducem protecție suplimentară producătorilor locali. Toate audierile în Parlament, ce erau stabilite, vor avea loc, inclusiv ce țin de frauda bancară. S-a discutat și despre votul final și încheierea astfel a istoriei de aproba noul Cod al Audiovizualului. Au mai rămas câteva mici precizări”, a punctat Candu.

La rândul său, Valeriu Ghilețchi a menționat că va fi o sesiune aglomerată. „Am convenit să ne întâlnim în acest format, mai des. Pe lângă ceea ce s-a anunțat, printre priorități mai avem și proiecte de legi privind modificarea Constituției, inclusiv ce ține de sintagma „integrare europeană”. Un alt subiect discutat a fost despre vaccinarea copiilor. În context, am convenit cu Guvernul să găsim o soluție de compromis, astfel încât copii i să se întoarcă la școală”, a adăugat Ghilețchi.

Doina Secrieru

Share