Chiril Gaburici: Prin această tranzacție, cea mai mare bancă din Republica Moldova a căpătat un acționar puternic

Chiril Gaburici: Prin această tranzacție, cea mai mare bancă din Republica Moldova a căpătat un acționar puternic

Semnarea contractului de vânzare-cumpărare a acțiunilor nou-emise de banca de importanță sistemică Moldova-Agroindbank S.A. a avut loc astăzi, informează Oficial.

Semnarea a avut loc între Guvernul Republicii Moldova și Consorțiumul internațional de investitori (BERD, Invalda INVL, Horizon Capital.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a spus mai multe detalii cu privire la semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

„Prin această tranzacție, cea mai mare bancă din Republica Moldova a căpătat un acționar puternic. Această tranzacție va avea un impact pozitiv asupra întregii economii. Sperăm ca noii acționari să confirme statutul de lideri spre beneficiul clienților, dar și a proiectelor naționale. Este nevoie să continuăm reformele pentru ca sectorul bancar din Republica Moldova să devină complet transparent”, a precizat Gaburici.

Directorul executiv al Departamentului Instituții Financiare al BERD, Francis Malige, s-a referit la decizia semnării. „Suntem foarte mândri de faptul că suntem aici și am reușit să semnăm această tranzacție”, a declarat el.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, BERD a investit până acum în Republica Moldova peste 1,1 miliarde de euro în aproape 120 de proiecte în diverse domenii: infrastructură, eficiență energetică, sectorul bancar, industrie, comerț și agricultură.

Mihaela Conovali 

Share