Cel mai nou sondaj! Iată cine sunt favoriți la fotoliul de deputat în circumscripția nr.38 Hâncești!

Cel mai nou sondaj! Iată cine sunt favoriți la fotoliul de deputat în circumscripția nr.38 Hâncești!

Pentru hânceșteni nu contează genul persoanei care ar putea obține funcția de deputat din partea Circumscripției uninominale nr. 38 mun. Hâncești – arată datele unui sondaj prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, pe un eșantion de 412 respondenți din 13 localități, realizat în perioada 12-16 februarie curent, informează OFICIAL.

Potrivit sondajului, au răspuns că ar prefera ca în această circumscripție să câștige mandatul de deputat un bărbat – 44,9%, femeie – 7,8%, nu contează genul persoanei – 46,8% și nu știu 0,5%.

Totodată, fiind întrebați, cât de important este ca viitorul deputat să fie băștinaș/originar din raionul Hâncești, respondenții au spus: foarte important – 38,5%, destul de important – 22,4%, nu prea important – 24,9%, deloc important – 12,7% și nu știu – 1,5%.

Referindu-se la care sunt calitățile principale de care trebuie să dispună viitorul deputat din partea circumscripției uninominale nr. 38 mun. Hâncești, respondenții au spus: „el trebuie să fie un tehnocrat, un gospodar bun, să conștientizeze problemele și grijile poporului” – 86,8%, „el trebuie să fie un politician abil, să aibă influență în cercuri politice” – 11,7% și nu știu sau nu au dorit să răspundă – 1,5%.

Fiind întrebați dacă vor merge la vot, sunt siguri că se vor prezenta la votare – 69,7%, probabil că se vor prezenta – 16,1%, probabil că nu se vor prezenta – 6,9%, sunt siguri că nu se vor prezenta – 6,9% și nu știu, nu răspund – 1,5%.

Cât despre pe cine vor vota la funcția de deputat în Parlamentul țării, cetățenii au enumerat: Grigore Cobzac – 16,7%, Ștefan Gațcan – 16,4%, Ion Mereuță – 9,7%,  Olesea Stamate – 8,2%, Dorin Chirtoacă – 6,8%, Vitalie Balinschi – 6,0%, altă candidatură – 2,5%, nu știu, nu răspund – 20,1%, nu participă la vot – 6,7% și  împotriva tuturor – 6,9%.

Totodată, respondenți au fost întrebați și cât de siguri sunt că vor vota anume pentru această persoană. Astfel, ei au răspuns: foarte sigur, alegerea mea este definitivă – 51,7%, mai degrabă sigur, voi vota această persoană dacă nu se va întâmpla ceva excepțional – 30,2%, mai degrabă nesigur, alegerea mea încă poate fi schimbată – 6,3%, absolut nesigur, alegerea mea destul de probabil se va schimba – 2,4% și nu știu – 9,3%.

În context, fiind întrebați ce problemă de importanță majoră pentru mun. Hâncești trebuie să rezolve, în primul rând, deputatul nou-ales, primele trei poziții numite de respondenți au fost: drumuri – 33,5%, apeduct – 15,1%, să ridice pensiile – 10,2%.

Andriana Cheptine

 

Share