Sergiu Sîrbu, despre decizia de a părăsi PDM după 7 ani: „Azi am demonstrat că ținem la promisiunile noastre aduse alegătorilor”

Sergiu Sîrbu, despre decizia de a părăsi PDM după 7 ani: „Azi am demonstrat că ținem la promisiunile noastre aduse alegătorilor”

Deputatul Sergiu Sîrbu, alături de alți 5 deputați, au anunțat că părăsesc fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM), dar și partidul. El spune că prin această decizie demonstrează că țin la promisiunile aduse alegătorilor, informează OFICIAL.

„Prietenul la nevoie se cunoaște, spune o veche vorbă moldovenească. Iată că am avut încă o ocazie să mă conving de înțelepciunea poporului nostru.

Unii din colegii mei, care atunci când la bine, când eram la guvernare erau foarte înflăcărat dedicați integrării europene și se ungeau pe lângă partenerii occidentali de dezvoltare, ajunși la greu, în opoziție vor atât de mult înapoi la putere, că sunt gata să pupe mâna unora care au contribuit ca partidul și noi cu toții suntem persecutați deja de luni de zile.

Da, există situații în care trebuie să iei decizii bazate pe Onoare, Demnitate și Respect pentru cuvântul dat alegătorilor noștri, valori care s-au aflat la baza partidului pe care ultimii ani l-am construit împreună.

Da, voi, dragi foști colegi, vă rezolvați acum problemele ungându-vă pe lângă Putere. Dar ce să facă alegătorii noștri, cărora le-am bătut la porți în campaniile electorale? Să își plângă în continuare soarta, urmărind în continuarea cum îi amăgesc politicienii, care înainte de alegeri spun una și alta fac atunci când ajung în fotoliile calde din Parlament?

Fapte, nu vorbe! Acesta a fost sloganul nostru în campania electorală. Prin fapte eu și colegii mei azi am demonstrat că ținem la promisiunile noastre aduse alegătorilor.

Voi, dragi foști colegi, urmează să demonstrați la fel, prin fapte, nu prin vorbe, cine sunteți cu adevărat, opoziție pro-europeană, sau la guvernare alături de Dodon!”, a scris Sîrbu, într-o postare pe Facebook.

Amintim că, Sergiu Sîrbu a aderat la PDM în iulie 2013.

Doina Secrieru

Share