Ce strategie are PPDA pentru acest an? Răspunsul lui Năstase!

Ce strategie are PPDA pentru acest an? Răspunsul lui Năstase!

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, vorbește despre importanța coagulării forțelor unioniste și pro-europene în perspectiva alegerilor prezidențiale, informează OFICIAL.

În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, politicianul a răspuns la întrebarea: „Ce strategie are PPDA pentru acest an?”.

„În perspectiva alegerilor din Hâncești și prezidențialelor, noi am avut niște declarații după ce ne-am consultat cu Consiliul Politic Național și am venit cu această ofertă: să unificăm forțele și la Hâncești. Astfel încât, și unioniștii, și proeuropenii, să avem un singur candidat”, a spus Năstase.

„La prezidențiale facem același exercițiu”, a ținut să evidențieze politicianul.

„Am vorbit și cu cei de la PAS, ei se bazează pe niște sondaje și noi am luat act, dar încă mai așteptăm un răspuns dacă vor susține un candidat apartinic, i-am întrebat și dacă sunt pregătiți să susțină și candidatul Platformei DA, în condițiile în care nu vor susține candidatul apartinic. Am vorbit cu PLDM, am luat act cu poziția lor, destul de constructivă. Am vorbit cu colegii noștri de la PL, cu domnul Dorin Chirtoacă, care astăzi reprezintă Mișcarea Unirea și eu i-am încurajat să adune toate forțele unioniste pentru a coagula tot ce înseamnă pro-european, pro-românesc, național. Am vorbit, nu o să vă vină să credeți, și cu domnul Țîcu. Am luat act de poziția domniei sale, mi-a spus că dânșii au candidatul lor. Noi discutăm cu toată lumea”, a adăugat Năstase.

Totodată, liderul partidului comunică: „În condițiile în care nu se va ajunge la un compromis, ca toate aceste forțe să vină cu un singur candidat, astfel încât să asigure victoria în fața lui Dodon, a vagoanelor lui de bani, a susținerii lui din partea Rusiei… în acele condiții nu ne va rămâne decât să înaintăm candidatul nostru și să cerem sprijinul și colegilor noștri de la PAS, și de la Partidul Liberal, PUN și altor forțe”, a conchis Năstase.

Cristina Pendea

Share