Ce au discutat Dodon și Vlah la Președinție

Ce au discutat Dodon și Vlah la Președinție

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, astăzi, o întrevedere de lucru cu Irina Vlah, Guvernatorul Autonomiei Găgăuze, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că au discutat agenda social-economică actuală din regiune.

„De asemenea, am examinat perspectivele adoptării de către Parlamentul Republicii Moldova a pachetului de proiecte de legi care vizează armonizarea actelor juridice ale Autonomiei cu legislația națională. În plus, am discutat programul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 25-a de la adoptarea Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri). Evenimentul este preconizat pentru 23 decembrie și se va desfășura sub patronajul șefului statului. Pe finalul întrevederii, Irina Vlah m-a invitat la Forumul Internațional de Investiții „Invest Gagauzia-2019”, care va avea loc în regiune în perioada 8-9 noiembrie, cu participarea a 400 de reprezentanți ai business-ului autohton și internațional din 13 țări ale lumii, precum și la Ziua Vinului Găgăuzesc, pe 10 noiembrie”, a scris Dodon.

Andriana Cheptine

Share