„Partidul Nostru” bate alarma prvind fraudarea alegerilor într-un sat din raionul Edineț

„Partidul Nostru” bate alarma prvind fraudarea alegerilor într-un sat din raionul Edineț

Partidul Politic „Partidul Nostru” bate alarma cu privire la fraudarea alegerilor locale generale în satul Terebna, raionul Edineț, transmite OFICIAL.

Potrivit reprezentanților PN, candidatul socialiștilor, Valentin Țîțanu a organizat transportarea alegătorilor la secția de votare.

În cadrul conferințe de presă, contracandidatul lui Țîțanu, Corneliu Moraru, a specificat că a scris o cerere în judecată pe marginea acestui caz. „Am primit câteva telefoane în ziua alegerilor și toți îmi spuneau că dumnealui aduce organizat oameni la secția de votare. Al doilea punct al cererii de judecată a fost că punctul medical, unde consiliera dumnealui este șefa acestuia, duminică, în ziua alegerilor, se află la punctul medical, care se află la câțiva metri de secția de vot. La 18:40 am fost telefonat de un cunoscut care mi-a spus că domnul Țîțanu se află cu mama șefei punctului medical, sora medicală în interior și monitoriza procesul. Afară era deja noaptea, nu se mai vedea nimic ce se petrece, lumină nu era. În câteva minute m-am deplasat încolo. Observatorii au încercat să depună sesizări pe marginea acestui caz la Comisie, dar acestea n u au fost acceptate din motiv că se află în afara secției de vot. Am filmat cu domnul Țîțanu urcă în mașină și pleacă acasă. Am rugat câțiva colegi să păzească punctul medical să nu intre și să nu iasă nimeni. Am sesizat și poliția. Văzând că nimeni nu deschide ușa, am sunat la secția de poliție Edineț. Când am deschis punctul medical, am depistat că contracandidatul meu și sora medicală se află acolo. Nu știu cum a ajuns acolo. menționez că Țîțanu a fost primar din partea PDM și a fost în partid ultimii 8 ani. La cerințele lui am fost închis și mi s-a făcut dosar penal. Acum stau cu câteva cereri cu privire la fraudele și banii furați din primărie și buget”, a spus Corneliu Moraru.
Potrivit reprezentanților PN, pentru întocmirea proceselor verbale s-au folosit două tipuri de pixuri, unul din care are cerneală care la interacțiunea cu căldura dispare de pe foaie. Potrivit PN, acest pix este în acces deschis pentru orice cumpărător și costă 25 de lei.

Aceștia au făcut o rugăminte către ministrul de interne, Andrei Năstase, să investigheze acest caz, în baza sesizării PN.

Potrivit rezultatelor preliminare, satul Terebna va fi condus de reprezentantul PSRM, Țîțanu Valentin, ales cu peste 52% din voturi. Corneliu Moraru, candidatul PN, a obținut 47,50%.

Cristina Parfeni

Share