Ce a făcut Chiril Lucinschi la Bălţi (Foto/Video)

Ce a făcut Chiril Lucinschi la Bălţi (Foto/Video)

Candidatul PLDM la funcţia de primar al oraşului Bălţi, Boris Marcoci, împreună cu echipa de consilieri s-a lansat în campania pentru alegerile locale generale. Evenimentul a avut loc pe Aleea Clasicilor, iniţiatorul şi finanţatorul căreia este chiar candidatul la funcţia de primar.

La lansare a fost prezent deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, şi şeful Inspectoratului Fiscal, Ion Prisăcaru.

Boris Marcoci este o persoană cunoscută bălţenilor. Compania de construcții pe care o conduce este astăzi una dintre cele mai mari din regiune. Omul de afaceri, care este și consilier în Consiliul municipal Bălți din partea PLDM, a realizat, pe cont propriu, mai multe proiecte în oraș: a investit sute de mii de lei în dezvoltarea infrastructurii oraşului, a contribuit la construcţia monumentului lui Ştefan cel Mare, a iniţiat crearea cantinelor sociale, a construit drumuri. Iar cea mai mare realizare a fost construcţia mai multor blocuri de locuit. Şi pe viitor Boris Marcoci îşi propune să schimbe faţa arhitecturală a oraşului, dar şi să asigure tarife mai mici la serviciile comunale.

„Am fost provocat de nepăsarea cu care este condus orașul meu iubit. De ani buni, în Bălți, nu se face nimic pentru oameni și pentru bunăstarea orașului. Fiind de profesie inginer-constructor, eu văd multe proiecte de infrastructură care ar putea fi implementate aici, din granturi europene. Sunt multe posibilități, dar nimeni nu le valorifică”, susține candidatul PLDM la fotoliul de primar al mun. Bălți

Boris Marcoci își dorește să construiască, în Bălți, cel puțin două grădinițe, trei cantine sociale la care să poată lua prânzul, gratuit, persoanele social-vulnerabile și să reînnoiască 50 km de apeduct.

„În zece ani de zile, Bălțiul poate fi transformat într-un Sibiu. Sloganul nostru în campanie este „omul faptelor concrete”. Deci, vom acţiona în corespundere cu acest slogan”, a declarat Marcoci, care mai are un vis – să redea orașul populației majoritare, or ultima dată Bălţiul a avut în calitate de primar un vorbitor de limbă română în anul 1936.

„Este momentul să spargem gheața”, a declarat Marcoci.

Prezent la eveniment, deputatul Chiril Lucinschi a menţionat că un bun primar trebuie să fie mai întâi de toate un bun manager.

„Oraşul Bălţi are multiple probleme. Politica tarifară, schimbarea infrastructurii, atragerea investiţiilor pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale şi asigurarea unei educaţii de calitate – sunt doar o mică parte a problemelor ce trebuie rezolvate. Aceste lucruri sunt posibile de realizat doar dacă în fruntea oraşului o să avem un bun manager, un luptător fidel pentru interesele locuitorilor din Bălţi”, a punctat Chiril Lucinschi.

Echipa de consilieri pentru primăria Bălţi, propusă de PLDM, este formată din ingineri, arhitecţi, dar şi profesori.

Candidatul PLDM la funcţia de primar de Bălţi, Boris Marcoci, va fi în buletinele de vot cu numărul 4 (patru).

În oraşul Bălţi trăiesc aproape 145 de mii de locuitori.

balti19mai15a1 balti19mai15a2 balti19mai15a3 balti19mai15a4 balti19mai15a5 balti19mai15a6 balti19mai15a8 balti19mai15a9

 

Mihaela Rotari

Share