Candidatul PUN la șefia capitalei: Votați oamenii care vă reprezintă, pentru că veți fi în sfârșit cinstiți cu voi înșine

Candidatul PUN la șefia capitalei: Votați oamenii care vă reprezintă, pentru că veți fi în sfârșit cinstiți cu voi înșine

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la șefia capitalei, Octavian Țîcu, susține că la data de 20 octombrie este un examen important, informează OFICIAL.

într-o conferință de presă, Octavian Țîcu a menționat că, pe 20 octombrie cetățenii vor merge la vot într-o epocă post regimul oligarhic.

„Cele mai importante probleme, pe care le-am identificat și care, credem că, de urgență trebuie soluționate după alegeri, sunt construcția identității urbanistice a orașului Chișinău. Mă refer la adoptarea Planului urbanistic general cu sugestiile care ne-au venit, de a încadra suburbiile în această viziune urbanistică. Suburbiile să fie conectate la viața Chișinăului și nu doar să fie locuri de dormit, de forță de muncă și de vot, atunci când Chișinăul are nevoie. Asta înseamnă drumuri accesibile și transport, dar și diversificarea vieții care există în cele 19 suburbii la fel ca și integrarea plenară a sectoarelor Chișinăului în viața culturală, artistică și sportivă. La pachet cu Planul urbanist general, va fi nevoie și de Planul urbanistic zonal și a Planului urbanistic de detaliu, pentru ca odată și pentru totdeauna să punem capăt mafiei imobiliare care intră în spațiile verzi, stadioane, terenuri de joacă și să dezvoltăm orașul extensiv spre sectoarele care au spații și spre care Primăria ar trebui să resecționeze tendințe de dezvoltare. Mi-am făcut în această campanie din recuperarea centrului istoric o problemă importantă, pe care o avem pentru memorie, imaginea, dar și pentru mediul de afaceri. Un lucru pe care l-am enunțat este redimensionarea modului sănătos de viață a chișinăuienilor și a dezvoltării sportului prin construcția Clubului sportiv municipal într-o altă zonă de agrement „Valea Trandafirilor”. Avem viziune asupra felului cum un oraș trebuie să fie curat, cum trebuie să meargă transportul, cum trebuie să arate orașul atât în centru, cât și în suburbii, dar toate aceste lucruri nu se pot întâmpla fără o schimbare politică majoră”, a precizat Țîcu.

În context, Țîcu a lansat și un apel de mobilizare. „Nu vă lăsați influențați de sondajele de opinie și de necesitatea permanentă de a avea un vot util. Stânga niciodată nu a câștigat din primul tur și nu trebuie să susțineți din dorința de a crede că are mai mari șanse. Votați oamenii care vă reprezintă, pentru că veți fi în sfârșit cinstiți cu voi înșine”, a mai spus Țîcu.

Andriana Cheptine

Share