Candidat la funcția de deputat: Ca și concurent electoral, sunt foarte mult dezavantajat

Candidat la funcția de deputat: Ca și concurent electoral, sunt foarte mult dezavantajat

Candidatul independent la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, pe circumscripția nr. 50 – la vest de Republica Moldova, Vasile Calmațui, susține că este dezavantajat în cursa electorală, informează OFICIAL.

„Eu ca și concurent electoral, sunt foarte mult dezavantajat. Deci, Montreuil este o suburbie a Parisului, un oraș de 150 de mii de locuitori, basarabeni nu sunt foarte mulți acolo, dar a fost creată o secție de votare”, a declarat Calmațui.

„Deci, începem cu anul 2010, au avut alegeri parlamentare în Republica Moldova și era atunci o singură secție de votare în Paris – la Ambasadă, atunci au putut vota doar 2 mii de cetățeni și erau în stradă mii de cetățeni, care nu au putut vota. Pe la ora 14 nu mai erau buletine de vot și s-a votat pe foi albe A4. Atunci, acea guvernare și-a dat seama că este o problemă, iar problema este că în diasporă oamenii doresc să voteze. Acele voturi nu au fost luate în calcul, de pe foi”, a comunicat, în acest sens, candidatul.

Totodată, Calmațui a vorbit despre schimbarea unor adrese a secțiilor de votare. „Acum, această guvernare schimbă adresa, unde oamenii sunt obișnuiți să voteze. Încalcă legislația, astfel această decizie mă dezavantajează foarte mult, deoarece am discutat cu sute de oameni, le-am arătat adresele a secțiilor de votare, iar oamenii vor crede că mint. Cui servește această schimbare? Cetățenilor – nu cred”, a adăugat candidatul.

„Problema este că, în diasporă, oamenii doresc să voteze și trebuie să le fie create condițiile pentru a putea vota”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share